AITAS.LV
AITAS.LV

Pavasaris 2014 (2418/0)


Publicēts: 1.04.2014

Pavasaris ir atnācis. Par to šaubu nav, neskatoties uz ziemas atvadu izgājieniem sala, sniega un stindzinošu vēju formā. Līdz brīdim, kad saplauks ievas, bērzi, sazaļos zāle un sāks ziedēt pienenes ir atlicis vien mirklis. Tomēr pavasaris nav vienīgais "pavasaris". Gadalaikam ir uzradies konkurents - 22. starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības,  mežkopības un lauku celtniecības izstāde "Pavasaris 2014", kas notiks no 3. līdz 6. aprīlim izstāžu kompleksā "Rāmava".

Iepazīstoties ar izstādes tematiku ir skaidrs, ka sev noderīgu informāciju "Pavasarī" varēs atrast ikviens - gan graudkopis, gan lopkopis, gan dārzeņu audzētājs un pat tie, kuri nodarbojas ar lauku tūrismu. Tehnika, celtniecība, alternatīvās enerģijas risinājumi un pat darba apģērbi - tas viss būs apskatāms vērienīgajā pasākumā, kas apmeklētājus gaidīs no plkst. 10:00 līdz 17:00 sākot no 3. aprīļa līdz 6. aprīlim.

Lai izstādes apmeklētāji ne tikai nostaigātu neskaitāmus kilometrus gar plašajiem stendiem un savāktu kaudzēm krāsainus papīrus, izstādes rīkotāji ir parūpējušies par iespēju atpūsties, pasēdēt un izglītoties, noklausoties kādu no daudzajiem semināriem (programmu skatīt šeit).

5. aprīlī plkst. 11:00 atpūsties varēs arī aitkopji, noklausoties Dr. Agr. D. Kairišas stāstījumā par "Ciltsdarba programmu Latvijas tumšgalves aitu šķirnei 2014 – 2018 gadam." Ja esi šķirnes saimniecības īpašnieks vai aitu vērtēšanas eksperts, tad uz šo semināru jāierodas obligāti. Pārējie interesenti, kas vēl tikai plānot sākt nodarboties ar aitu audzēšanu un ievērojami sabojāt dzīvi kūlas dedzinātājiem, arī ir laipni aicināti, jo kur vēl būs tāda iespēja satikt vienkopus tik daudz aitkopju un noķert kādu gudru un pieredzējušu personu, ar kuru pārrunāt savas ieceres un pavaicāt pēc padoma.

Uz tikšanos!

P.S. Sinoptiķi sola skaistu, pavasarīgu laiku.

 

Komentāri






Atļauts izmantot: <b><i><br>Add a new comment:


info at aitas lv