- Sākums /
- Foto
Foto
Jēra aknu pastēte (1666/0)
Publicēts: 19.11.2021
Jēra subprodukti, tai skaitā aknas un sirdis, ir nepelnīti nenovērtēti produkti, kas lieliski var papildināt jūsu ēdienkarti. Piemēram, no minētajiem produktiem var pagatavot lielisku pastēti. Piedāvājam mūsmājās izmanto receptūru.
Nosvinēt rudeni ar gardu kūku (1880/0)
Publicēts: 21.09.2021
Ja jūsu draugu, radu vai paziņu lokā ir kāds, kuram šogad Antonovkas ražo bagātīgi, nekautrējieties uzprasīties uz kādu maišeli āboļu. Pretī varat droši apsolīt šo gardo rudens kūku. Pietiks ar vienu iebarošanas reizi. Protams, ja iedosiet recepti, tad nāksies vien pašam audzēt Antonovkas, jo var gadīties, ka Antonovkas saimnieks turpmāk kūku ceps pats un uz jautājumiem, vai nav kāds maišelis āboļu, atbildēs izvairīgi, kā sēņotājs par savām labākajām baraviku vietām. Tik garda ir šī kūka!
Svētdienas pastaiga 26.03.2017 (3113/0)
Publicēts: 21.06.2017
Kamēr nav sakuplojušas lapas, pamodušies dažādu asinskāru mošķu bari un rāpuļi, izdomāju beidzot aiziet līdz mazajam purviņam, kas robežojas ar meža pļavu. Lai maršruts būtu interesantāks, nolēmu apstaigāt robežu, kur mūsu īpašums robežojas ar Latvijas Valsts mežiem, kā arī aiziet paskatīties, kas peldas Kaltiņu dīķī. Tā kā bija mana kārta vaktēt dzemdētājas, tad bija jāiekļaujas aptuveni divās stundās. Binoklis kaklā, iPhone kabatā, garie zābaki kājās un aiziet!
Kā mēs aitas ar teleskopu vērojām (2955/0)
Publicēts: 15.05.2017
Nemaz nav jāpieliek lielas pūles, lai Youtube sameklētu video, kur demonstrē, kā aitas novēro, izmantojot dronus, kas aprīkoti ar videokamerām. Tā kā mūsu rīcībā šādas aparatūras nav, nolēmām paeksperimentēt un paskatīties, vai teleskopā var ieraudzīt aitas un kāda ir attēla kvalitāte, ja fotografē ar viedtālruni.
Vistu vanaga vakariņas (3343/0)
Publicēts: 23.01.2017
Ziemā, kad mazputniņu skaits pļavās un mežos ir ļoti niecīgs, plēšputniem nekas cits neatliek kā knapināties ar to, kas pieejams lauku sētā. Ņemot vērā, ka arī mājputnus vairs neaudzē katrā sētā, tajos retajos nostūros, kur vēl klīst pa kādai vistai vai pīlei, var paveikties ieraudzīt kādu no graciozajiem putniem. Šoreiz mūsu sētā uzmanību zaudēja pagājušā gada pīļtēviņš un kļuva par vistu vanaga vakariņām.
Klijāna kumosiņi, rīsu pudiņš un citi brīnumi no Azerotas (3094/0)
Publicēts: 26.11.2016
Ja kaut nedaudz esi interesējies par daudzspēlētāju režīma spēlēm, tad noteikti būsi pamanījis World of Warcraft (WoW) pasauli, kuru radīja kompānija Blizzard. Tā ir ne tikai lieliska iespēja atvilkt elpu Mulgoras zaļajās ārēs un apmaldīties Ogrimāras ieliņās, bet arī milzīga pasaule ar bagātu floru un faunu, kas ne tikai labi izskatās, bet arī var tikt pagatavota, izmantojot visdažādākās receptes, lai atjaunotu spēku ceļotājiem vai atzīmētu kādus no daudzajiem svētkiem spēles pasaulē. Lai kārtīgiem WoW faniem nebūtu jāskumst, ka garšīgie nosaukumi…
Ķirbju klimpas jeb gnocchi (ņoki) (3832/0)
Publicēts: 29.09.2016
Lai gan neesmu dižā ķirbju cienītāja, savā īpašumā ieguvu dažus ķirbīšus no Absolūts Ēd. Vienkārši sarīvēt pankūkās negribējās, tādēļ ķēros caurskatīt mana iecienītā ēdienu blogera Chef John recepšu krājumus un atradu sviesta ķirbja klimpu (ņoku) recepti. Izskatījās gana vienkārša un ne pārāk laikietilpīga, tādēļ nolēmu, ka varētu paeksperimentēt uz ģimenes brokastu rēķina.
Trailcam - pirmie iespaidi (3149/0)
Publicēts: 24.02.2016
Ziemassvētku vecītis atnesa dāvanā treilkameru (trailcam), kuru esam uzstādījuši netālu no speķādiņas, lai varētu vērot putnus, kādi ierodas baroties no tuvējās apkaimes. Pirmie iespaidi pozitīvi - otrajā dienā putnu jau daudz - lielās zīlītes, sīlis, purva zīlīte, zilzīlīte. Ņemot vērā, ka vietu speķim izvēlējāmies nostatu no aktīvi izmantotajiem ceļiem pagalmā, var cerēt, ka uz to speķa gabalu varētu atlidot arī bailīgākie viesi - dzeņi, dzilnas un dzilnītis.
Īru sodas maize (4863/1)
Publicēts: 29.03.2015
Lai arī paši govis neaudzējam, salīdzinoši netālu no mums dzīvo zemnieks, kura galvenā nodarbe ir tieši piena lopkopība. Tad nu vienreiz nedēļā tur iegriežamies, lai iegādātos 40 litrus baltā dzēriena. No senseniem laikiem mājās ir saglabājusies pienmašīna, tādēļ izgriežam krējumu, saraudzējam vājpienu, no kura tālāk top biezpiens, reizēm arī siers. Saldo krējumu sakuļam sviestā.
Jēra kakla sautējums (4947/2)
Publicēts: 20.10.2014
Jēra gaļas gabalu topa augšdaļā gozēsies tādi gaļīgi un sulīgi gabali kā jēra kāja, plecs un jostas daļas dalījumi. Kakls un apakšstilbi nav no tiem, kurus izvēlēties Ziemassvētku cepetim vai grilētam steikam vasaras vakarā. Tomēr nevar noliegt, ka arī šiem produktiem atradīsies vieta jūsu ēdienkartē sātīgu un smaržīgu sautējumu vai zupu veidā. Lai arī gaļas daudz nebūs, tā ir ļoti maiga un sulīga.